Lasertom

Kolejna witryna WordPress

Home Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu www.lasertom.pl

  1. Informacje ogólne Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług Lasertom Grzegorz Tomaszewski poprzez serwis internetowy www.lasertom.pl
  2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest:

    Lasertom Grzegorz Tomaszewski
    ul. 27 Grudnia 24, Warszawa 04-665.
    Email: kontakt@lasertom.pl
    Tel: +48 501 641 791
    NIP: 9521887660

  3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
  4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób: a) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje b) poprzez gromadzenie plików “cookies”.
  6. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.
  7. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego.
  8. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
  9. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  10. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  11. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis Lasertom.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – KONTAKT.

 

Nasza strona korzysta z plików cookies.

Zgodnie z ustawą z dnia 16.11.2012 r. oraz zmianami z 22.03.2013, wyjaśniamy zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania oraz wykorzystywania informacji o użytkownikach serwisu LaserTom.pl, zawartych w plikach cookies.

  1. Pliki Cookies
    Podczas wizyt na naszej stronie, na Państwa komputerze zapisywane są fragmenty kodu zwane cookies („ciasteczka”), które są plikami tekstowymi odpowiadającymi zapytaniom HTTP kierowanym do naszego serwera. Stosowanie cookies to przyjęta praktyka większości serwisów WWW. Służą one do zapewnienia optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie oraz umożliwiają szybszy i łatwiejszy dostęp do informacji. Pliki cookies nie służą do przetwarzania danych osobowych, a ich zawartość nie pozwala na identyfikację użytkownika, jego śledzenie czy nawigację. Przechowywana informacja lub uzyskiwanie do niej dostępu nie powoduje zmian konfiguracyjnych w Państwa urządzeniu i oprogramowaniu na nim zainstalowanym. Jeśli nie zgadzasz się zapisywanie i odbieranie informacji w plikach cookies, możesz zmienić zasady dotyczące cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
  2. Gromadzenie danych
    Dane gromadzone w plikach cookies to standardowe informacje takie jak:
    – publiczny adres IP z którego przeglądana jest treść na naszej stronie,
    – czas nadejścia zapytania,
    – czas wysłania odpowiedzi,
    – nazwa stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
    – informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji HTTP,
    – adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link), w przypadku gdy przejście do naszej strony nastąpiło przez odnośnik,
    – informacje o przeglądarce użytkownika.
  3. Wykorzystywanie danych
    Ta strona używa Google Analytics oraz innych narzędzi analitycznych, które pomagają w okazjonalnym badaniu, jak użytkownicy korzystają z tej witryny. Narzędzia te wykorzystują pliki cookies, w celu zbierania standardowych informacji wymienionych powyżej. Dane te są całkowicie anonimowe. Ciasteczka nie mogą być wykorzystywane do pozyskania danych z Twojego twardego dysku, Twojego adresu e-mail, czy też dotyczących Ciebie danych osobowych. Dane te nie są udostępniane osobom trzecim. Pliki cookies mogą być też wysyłane z serwerów stron, do których się odwołujemy.

Więcej informacji o cookies: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko